Specialismen

Mat- en Apparatuur Pilates

De Pilatesstudio van Persoonlijk Pilates Appingedam is een volledig uitgeruste Pilatesstudio waar oefeningen worden aangeboden op de oefenmat en op de Pilatesapparaten: reformer, cadillac, wunda-chair, high barrel, spine corrector, foot corrector en met kleine props (zoals de magic circle, foam roller en thera-band). Iedere les gebruiken we een combinatie hiervan. Het uitgangspunt van de les is het lichaam van de cursist en een gebalanceerd programma van oefeningen te bieden om het lichaam sterk te maken en een juiste lichaamshouding te bevorderen.

Extra Care Pilates

Bij Persoonlijk Pilates Appingedam hebben we de kennis in huis om het oefeningenprogramma aan te passen op verschillende lichamelijke klachten, zoals osteoporose, hernia, stenose, artritis, heup- of knieprothese, bekkeninstabiliteit etc. Ook is het mogelijk om de Pilateslessen aan te passen voor curisisten met neurologische klachten zoals de ziekte van Parkinson en MS.

Het is belangrijk te weten dat Pilates niet geschikt is als u acute pijn heeft. Ook is Pilates absoluut geen vervanging voor medische zorg. Pilates is een aanvulling en wekelijkse “onderhoudsbeurt” om uw gehele lichaam fit te houden. Wanneer u acute lichamelijke klachten heeft, is uw arts en/of fysiotherapeut altijd uw eerste aanspreekpunt. Na uw behandeling kan in overleg met uw arts/fysiotherapeut een geschikt oefenprogramma worden opgesteld om fit te blijven. Heeft u medische klachten en twijfelt u of Pilates voor u geschikt is, neemt u eerst contact op met uw arts.

Pilates voor Zwangerschap

Bij Persoonlijk Pilates Appingedam zijn we gespecialiseerd in het begeleiden van zwangeren tijden de Pilatesles. Door de veranderingen in het lichaam is het van groot belang dat de oefeningen aangepast worden aan iedere fase van de zwangerschap.

Bent u zwanger en heeft u al veel ervaring met Pilates bij Persoonlijk Pilates Appingedam? In dat geval begeleiden wij u graag tijdens uw zwangerschap, met als voorwaarde dat u toestemming heeft van uw arts/verloskundige.

Is Pilates nieuw voor u? Dan is het verstandig om vanaf 16 weken zwangerschap aan Pilates te beginnen, overleg met uw verloskundige of Pilates voor u geschikt is tijdens de zwangerschap. De Pilatesmethode is zeer succesvol bij het weer in vorm komen na de zwangerschap (postnataal). Meestal mag u na 6-8 weken weer aan beweging doen. Voor u aan Pilates begint, overlegt u eerst met uw arts of verloskundige.

Pilates voor Scoliose

Scoliose is een verandering in de curve van de ruggengraat. Waarom sommige mensen een scoliose krijgen en anderen niet is op dit moment niet bekend. Door de scoliose zijn het lichaam en de spieren moeilijker uit te balanceren. Wij kunnen het oefenprogramma aanpassen op uw scoliose. Hoe meer informatie er bekend is over de curves van uw ruggengraat hoe beter dit gaat. Weet u dat u een (lichte) scoliose heeft en overweegt u aan Pilates te gaan doen, dan is het belangrijk dat u dit overlegt met uw arts/fysiotherapeut.