Docent

 

Adriana Salentijn

De lessen bij Persoonlijk Pilates Appingedam worden gegegeven door mij, Adriana Salentijn. Ik ben geboren in Groningen en opgegroeid in Appingedam. Via danslessen kwam ik voor het eerst in contact met Pilates. Ik werkte als grafisch vormgever en webdesigner in Athene, Griekenland, toen ik van het achter de computer zitten steeds meer last van mijn schouder en nek kreeg. Daarna besloot ik me op professioneel niveau met Pilates bezig te houden.

Ik volgde het uitgebreide opleidingsprogramma (ProBaT level 1) van ArtAction Pilates in Athene, Griekenland. Hier liep ik een jaar mee in een Pilatesstudio, kreeg ik zelf les in de oefeningen en gaf ik voor het eerst les. Tijdens deze opleiding verdiepte ik me in anatomie, houdings- en gewrichtsproblemen. Na het behalen van mijn diploma opende ik begin 2014 mijn Pilatesstudio in Appingedam. Sindsdien help ik met veel plezier een uiteenlopende groep cursisten te bewegen. 

In augustus 2015 heb ik de Conversion Course van Body Control Pilates in Londen, Verenigd Koninkrijk gevolgd, om nog beter les te kunnen te geven en op de hoogte te blijven van de ontwikkelingen in de Pilateswereld.

In mei 2016 heb ik het certificaat “Pilates for Injuries & Pathologies, Advanced Education Certificate Course” van Basi Pilates behaald. Hierdoor kan ik de oefeningen nog beter aanpassen op de specifieke lichamelijke problemen van mijn cursisten.

In mei 2017 heb ik het certificaat “Scolio-Pilates” behaald, van Karena Thek. Hierbij heb ik kennis opgedaan om Pilatesoefeningen toegankelijk te maken voor mensen met een scoliose (een zijdelingse verkromming van de ruggengraat).

Sinds januari 2019 volg ik de Comprehensive Course van Basi Pilates om mijn kennis van Pilates up-to-date te houden en om een nieuwe stijl van Pilates te leren kennen. Mijn essay in het kader van deze studie over Pilates voor mensen met Hypermobiliteitssyndroom (“losse gewrichten”) is hier te lezen (Engelstalig). In november 2020 heb ik mijn diploma behaald.

In maart 2019 heb ik het certificaat “Pilates through Pregnancy and Beyond, Advanced Education Certificate Course” van Basi Pilates behaald. 

Om mensen die herstellende zijn van borstkanker goed te kunnen begeleiden heb ik in september 2019 het certificaat “Pilates C.A.R.E.S., Pilates for Breast Cancer Recovery” van Kathy Corey gehaald.

In november 2019 heb ik de Master Class van Myriam Kane (Basi Pilates) over Pilates voor hardlopers (“Pilates for Runners“).

In februari 2020 heb ik de Workshop “Pilates for Scoliosis” van Rika Brixie (Basi Pilates) gevolgd.

Om cursisten met neurologische problemen, zoals de ziekte van Parkinson of MS beter te kunnen begeleiden, heb ik in september 2020 de cursus “Pilates for Neurological Conditions” van Mariska Breland (The Neuro Studio) gevolgd.

Volledig CV op Linkedin